Події

5,3 млн грн збитків через недбале ставлення до служби – ексначальнику прикордонн…

5,3 млн грн збитків через недбале ставлення до служби – ексначальнику прикордонного загону повідомлено про підозру

???? За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру колишньому начальнику Херсонського прикордонного загону Південного регіонального Управління ДПСУ за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний з березня по липень 2022 року під час тимчасової окупації Херсонщини не здійснював перевірку наявності на службі особового складу прикордонного загону.

???? Військовослужбовцям, які не виконували завдання із захисту національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії та були відсутні у частині, незаконно нарахували та виплатили збільшену додаткову грошову винагороду на загальну суму 5,3 млн грн.

???? Через недбале ставлення до військової служби начальника прикордонного загону державі завдано збитків на вказану суму.

???? Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

???? Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві, за сприяння Головного відділу Внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДПСУ.

Back to top button