Події

​​4️⃣9️⃣3️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти на…

​​4️⃣9️⃣3️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни: ситуація станом на ранок 1 липня

❗️Минулої доби противник завдав 8 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ, військових та цивільних інфраструктурних об’єктах Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Зокрема, внаслідок ракетного удару крилатою ракетою наземного базування “Іскандер-К” по школі в Сергіївці на Донеччині 2 цивільні людини загинули і 6 поранено, школа повністю зруйнована. Внаслідок обстрілу російськими окупантами житлового будинку в Антонівці на Херсонщині отримала поранення родина з дитиною. Загалом пошкоджено близько 30 цивільних житлових будинків.

????Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення.

????На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли близько 15 населених пунктів.

????На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Безуспішно намагався провести наступальні дії в районі Рівнополя, зазнав втрат.

✖️На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати противника в живій силі зростає кількість випадків дезертирства в підрозділах російських окупаційних військ, які все частіше самовільно залишають бойові позиції. Зокрема, близько 50 військовослужбовців етнічних дагестанців зі складу каспійської флотилії в районі населеного пункту Дорожнянка Запорізької області відмовились брати участь у бойових діях. Наявне в підрозділі озброєння російські відказники вивели з ладу.

❗️Водночас російські окупанти продовжують використовувати цивільне населення як “живий щит”. Так, у населеному пункті Тополівка Херсонської області російське військове командування розселяє своїх військовослужбовців у приватних будинках, в яких проживає цивільне населення.

????Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та 1 – по зенітно-ракетному комплексу ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 3 склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ противника.

Підтримуйте Збройні Сили! Слава Україні!

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.07.23 ????

Back to top button