Події

​​4️⃣9️⃣0️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти на…

​​4️⃣9️⃣0️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни: ситуація станом на ранок 28 червня

❗️російська федерація і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як військових, так і цивільних об’єктів.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали удару по території України. Для цього задіяли 5 крилатих ракет повітряного базування Х-22 та 2 зенітні керовані ракети із С-300. Крім того, ворог завдав 24 авіаційних удари та здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ракети Х-22 ворог спрямував по дачному кооперативу у Кременчуцькому районі Полтавської області та по Запоріжжю.

Ракетами С-300 російські терористи вразили наповнений цивільними людьми заклад харчування в центрі міста Краматорськ та приватний сектор населеного пункту Біленьке Донецької області.

Внаслідок російської терористичної атаки, на жаль, є загиблі діти та дорослі мирні люди, поранено понад 50 цивільних, пошкоджено багатоквартирні та десятки приватних житлових будинків.

????Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

????На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів також зазнали понад 20 населених пунктів.

????На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

????В населеному пункті Горностаївка Херсонської області окупанти забирають житло у місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну територію України або загинули внаслідок бойових дій. Викрадене житло маркується табличками “власність російської федерації”.

????Авіація сил оборони за минулу добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу противника та 6 – по зенітно-ракетних комплексах ворога. Також нашими захисниками було знищено 6 розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 пункт управління, 2 зенітних ракетних комплекси “Бук” та 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Слава Україні!

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 28.06.23. Ліквідували ще 930 окупантів ????

Back to top button