Події

​​4️⃣8️⃣6️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти на…

​​4️⃣8️⃣6️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни: ситуація станом на ранок 24 червня

❗️Цієї ночі противник завдав чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, детальну інформацію про який оприлюднять згодом.

Протягом минулої доби ворог завдав ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, 3 дрони “Shahed”, та 4 зенітні керовані ракети із С-300 по Запоріжжю.

????Силами та засобами протиповітряної оборони 14 ракет та 2 дрони було знищено. Також було знищено російський ударний вертоліт Ка-52 та 7 розвідувальних БпЛА.

Також ворог завдав 51 авіаційного удару та здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

????Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось понад 28 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямках Веселого та південніше Діброви.

На Авдіївському напрямку – проводив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, успіху не мав. В той же час, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямках Вугледара та Золотої Ниви.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

????Авіація сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 4 райони зосередження особового складу та військової техніки, 15 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 2 засоби радіоелектронної боротьби та 5 засобів протиповітряної оборони.

Слава Україні! Дякуємо ЗСУ????????

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.06.23 ????

Back to top button