Події

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми 10 років тому Генасамблеєю…

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

????10 років тому Генасамблеєю ООН обрано 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Відтоді державні інституції, міжнародні та неурядові організації, активісти та активістки привертають увагу людей до небезпеки торгівлі людьми у кожній країні світу.

????За даними Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) — Агентства ООН з питань міграції в Україні за 30 років від торгівлі людьми в Україні постраждали близько 300 тис осіб.

❗️Офіс Генпрокурора постійно посилює протидію всім формам проявів торгівлі людьми.

????Наразі обласні прокуратури зорієнтовано на нові підходи у роботі. Зокрема, закріплення на місцях прокурорів за цим напрямом, орієнтацію на постраждалих та сприяння їх доступу до допомоги.

????З початку 2023 року повідомлено про підозру у вчиненні 60 кримінальних правопорушень. Йдеться про випадки сексуальної та трудової експлуатації, втягнення у злочинну діяльність. Прокурори, з урахуванням злочинів минулих років, скерували до суду обвинувальні акти за фактами вчинення 99 злочинів, повְ’язаних із торгівлею людьми.

????Лише цьогоріч визнано потерпілими 56 громадян: 19 жінок, 26 чоловіків, 11 дітей.

❗️Кожен має право тримати допомогу від державних установ та міжнародних організацій, має законні інструменти аби захистити себе, своїх близьких чи друзів від ризиків потрапити в ситуацію торгівлі людьми. 
 
Куди звертатися для отримання допомоги або додаткових консультацій

Back to top button