Події

3,2 млн грн збитків під час модернізації котельні на Київщині – БЕБ скерувало сп…

3,2 млн грн збитків під час модернізації котельні на Київщині – БЕБ скерувало справу до суду

Детективи ТУ БЕБ у Київській області завершили досудове розслідування за фактами розтрати бюджетних коштів, службової недбалості, службового підроблення та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

➡️Встановлено, що комунальне підприємство замовило послуги з модернізації теплогенеруючого обладнання багатопаливної котельні у місті Біла Церква. Посадовці витратили на це 3,2 млн грн з місцевого бюджету.

➡️Під час виконання робіт підрядна організація встановила котельний модуль старого зразка, з меншою потужністю, ніж це передбачалося тендерною документацією.
Згодом підозрювані внесли до актів виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягів та вартості. Такі неправомірні дії згаданих осіб завдали місцевому бюджету збитків на суму 3,2 млн грн.

➡️Детективи БЕБ повідомили про підозру директору комунального підприємства та підряднику у розтраті бюджетних коштів, службовому підробленні та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, а також інженеру з технічного нагляду у службовій недбалості.

❗️Ухвалою суду на майно підозрюваних накладено арешт на суму 5,6 млн грн. Прокуратурою Київської області заявлено цивільний позов на суму завданих збитків.
Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду. Підозрюваним особам обрано запобіжні заходи.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button