Події

29 вересня – 6 жовтня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ Судитимуть військовослуж…

29 вересня – 6 жовтня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ Судитимуть військовослужбовця зс рф за жорстоке поводження з мешканцем села Шестовиця (Чернігівщина), з якого «вибивали» інформацію про ЗСУ.
???? Ідентифіковано і повідомлено про підозру командира розвідвзводу, який під час окупації Київщини наказував вбивати цивільних і отримав за це звання «героя рф».

#Колаборанти
⚖️ 15 років за ґратами проведе колишній учасник нзф «днр», завербований фсб. Доведено, що він за гроші збирав інформацію про військові об’єкти в Хмельницькому.
???? Повідомлено про підозру адміністратору прокремлівського Телеграм-каналу, який створив агентурну мережу коригувальників ворожих обстрілів. Затримано 13 осіб, чотирьом вже винесено обвинувальні вироки.

#СтопКорупція
???? Прокурора Фастівської окружної прокуратури викрито на отриманні хабаря. За даними слідства, він вимагав $30 000 за закриття кримінального провадження.
???? Інструктора Одеського військкомату затримали після одержання $12 000 хабаря. Йому і начальниці управління сільради повідомлено про підозру в організації схеми ухилення від призову.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Повідомлено про підозру 12 учасникам шахрайської схеми продажу автівок для фронту. Слідство встановило, що група ошукала щонайменше 22 волонтерів і військових.
???? Арештовано активи 20 компаній на суму понад 17 млрд грн, кінцевими бенефіціарами яких є російські олігархи. За наявними даними, вони фінансували російський військово-промисловий комплекс та воєнізовані організації.

#ПроцесТижня
???? Судитимуть колишнього президента України і групу колишній високопосадовців за організацію розстрілу учасників Революції Гідності 18-20 лютого 2014 року.

#ПодіяТижня
???? Агентство ЄС зі співробітництва правоохоронних органів (Європол) стало учасником Спільної слідчої групи (JIT), яка розслідує міжнародні злочини, пов’язані з агресією рф в Україні.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button