Події

28 липня – 4 серпня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини Командиру батальйону зс рф …

28 липня – 4 серпня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
???? Командиру батальйону зс рф повідомлено про підозру у вбивстві військовополоненого і катуванні цивільних жителів села Лукашівка (Чернігівщина).
???? Повідомлено про підозру заступнику командира мотострілецької бригади зс рф у тому, що під час окупації Київщини погрожував вбивством цивільному і прострелив йому ногу.

#Колаборанти
⚖️ До 12 років позбавлення волі засудили військовослужбовця Нацгвардії. Його визнали винним у державній зраді та співпраці зі спецслужбою рф.
⚖️ 13 років за ґратами – вирок колаборанту, який під час окупації Куп’янська співпрацював із загарбниками, обіймав «посади» і планував передати в росію українське зерно.

#СтопКорупція
???? Викрито масштабну схему ухилення від призову: проведено майже 100 обшуків військкоматів у 11 областях. За даними слідства, за $6 000 ухилянтам оформлювали довідки про непридатність до служби та знімали з обліку.
???? Повідомлено про підозру бухгалтеру військової частини на Одещині. Слідство встановило, що він незаконно нараховував собі кошти, призначені для виплат особовому складу частини. Збитки державі оцінюють у понад 10 млн грн.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Затримано і повідомлено про підозру дев’яти учасникам міжрегіональної групи з масового виробництва і продажу підроблених документів, таких як паспорти, посвідчення водія тощо.
???? Затримано і повідомлено про підозру двом учасникам злочинної групи, яка займалась пограбуванням приватних будинків на Закарпатті. Зокрема, у відомого футболіста – ексгравця національної збірної та ФК «Шахтар» викрали майна на понад $500 тис.

#ВирокТижня
???? До 15 років позбавлення волі засудили учасника розвідувальної мережі генштабу рф. Мешканця Дніпра, який відстежував місця дислокації ППО, військової техніки та особового складу ЗСУ, визнали винним у державній зраді.

#ПодіяТижня
???? Інструктори з Великої Британії та США навчали українських прокурорів використовувати дрони для створення 3D-моделей місць воєнних злочинів.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button