Події

25 серпня – 1 вересня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ До 10 років позбавлення во…

25 серпня – 1 вересня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ До 10 років позбавлення волі засудили російського військовослужбовця, який у березні 2022 року в окупованому селі Бобрик на Київщині погрозами і побиттям змушував мешканців віддавати цінні речі.
⚖️ Судитимуть командира артилерійського полку та двох підлеглих військових рф. Слідством встановлено, що під час окупації одного з населених пунктів Харківщини вони силоміць забрали від батьків дівчину, а потім зґвалтували.

#Колаборанти
⚖️ 8 років за ґратами проведе експосадовиця «Донецької залізниці». Будучи начальницею залізничної станції, вона передавала окупантам інформацію про розташування особового складу і техніки українських захисників.
???? Так званій «міністерці освіти та науки Запорізької області» повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. До окупації вона керувала коледжем у Мелітополі, а з приходом росіян «пішла на підвищення», очоливши псевдоміністерство.

#СтопКорупція
???? Прокурори попередили поставку ЗС мільйона неякісних продуктових наборів на загальну суму 430 млн грн.
???? Екскерівник одного з підрозділів Одеської ОДА та 4 його співучасника постануть перед судом за розкрадання 7,5 млн грн на будівництві амбулаторій.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Повідомлено про підозру російському олігарху – бенефіціару одного з найбільших у світі виробництв титану. Під час роботи в Україні він умисно занижував вартість продукції, чим завдав 14 млн грн збитків державі.
???? У Києві викрили та повідомили про підозру 4 учасникам злочинної групи, що займалась збутом підроблених доларів, зброї та боєприпасів.

#ВирокТижня
???? 11 років вʼязниці – вирок російському футболісту, який у березні 2022 року служив у зс рф. Під час окупації Охтирки (Сумська область) він разом з іншими військовими рф погрожував зброєю місцевому жителю і змусив віддати всі наявні гроші.

#ПодіяТижня
???? Генпрокурор Андрій Костін взяв участь у засіданні РНБО, на якому правоохоронним органам поставлено завдання перевірити всі рішення ВЛК з 24.02.2022.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button