Події

​23-30 червня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ До 11 років позбавлення волі засудили…

23-30 червня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини

⚖️ До 11 років позбавлення волі засудили старшого механіка-водія 37-ї ОМБр зс рф за знущання над мирними жителями смт Іванків (Київська обл.) у березні 2022 р.
⚖️ 8 років за ґратами проведе бойовик «днр», який воював проти України, а потім намагався влаштуватися на службу до полку «Азов».

#Колаборанти

⚖️ Довічне ув’язнення – вирок колишньому керівнику Миколаївської окружної прокуратури. На початку березня 2022 р. він особисто сприяв російській окупації, передаючи службову інформацію.
⚖️ До 15 років позбавлення волі засудили гауляйтера з ОПЗЖ – так званого «губернатора» Запорізької області.

#СтопКорупція

???? Повідомлено про підозру в шахрайстві народному депутату. За даними слідства, він отримав $50 тис. за нібито вирішення питання надання іноземцю статусу біженця.
???? Прокуратура перевіряє оприлюднені у ЗМІ факти щодо можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення повноважень колишнім керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

#ОрганізованаЗлочинність

???? На привласненні майже 400 млн грн викрито керівництво Полтавського ГЗК, підконтрольного підсанкційному мільярдеру.
???? На Одещині повідомлено про підозру 10-ти учасникам злочинної групи у підпільному виробництві «брендових» парфумів. Фальсифікований товар збували на ринку «7-й кілометр» та вроздріб.

#ВирокТижня

???? Замовників нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк засуджено. Суд підтримав вимогу прокурорів надати максимальне покарання – 10 років ув’язнення. Засуджений голова Херсонської облради і помічник депутата сплатять сім’ї загиблої моральну шкоду.

#Реформи

???? Генеральний прокурор Андрій Костін оголосив набір спеціалістів у новостворений Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків. Центр займатиметься інформаційним супроводом та координацією всіх видів допомоги постраждалим від злочинів.
????Детальна інформація про вакансії та умови набору.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button