Події

22 – 29 вересня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ Судитимуть двох військовослужб…

22 – 29 вересня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ Судитимуть двох військовослужбовців зс рф за зґвалтування жінок і дітей на Київщині в березні 2022 року. Загалом від їхніх дій постраждало 12 осіб.
???? Викрито командирів і співробітників спецпідрозділів зс рф, причетних до диверсій на території України та ЄС. Зокрема, підриву складів ЗСУ у Сватовому в 2015 році та складів з озброєнням у Чехії у 2014 році.

#Колаборанти
⚖️ До 15 років позбавлення волі засудили буковинця, який за завданням куратора від генштабу зс рф збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури у Харківській та Чернівецькій областях.
⚖️ 15 років за ґратами проведе навідниця з Торецька. В суді доведено, що вона передавала куратору з «днр» актуальні відомості про переміщення і точне розташування Сил оборони.

#СтопКорупція
???? Колишнього керівника АК «Київводоканал» підозрюють у розтраті 64 млн грн бюджетних коштів на оплату робіт, які так і не були виконані.
???? Колишньому голові Дніпровського військкомату повідомлено про підозру в незаконному збагаченні. За даними НАЗК, за 1,5 роки повномасштабної війни підозрюваний набув активів на понад 8,8 млн грн.

#ОрганізованаЗлочинність
???? На Львівщині виявили підпільну лабораторію з 40 кг наркотиків вартістю понад 90 млн грн. Трьом учасникам групи повідомлено про підозру у виробництві та зберіганні психотропів в особливо великих розмірах.
???? Столичні правоохоронці разом із колегами із Чехії провели спецоперацію по затриманню групи шахраїв, які за допомогою фішингових схем ошукали громадян ЄС на мільйони гривень.

#ВирокТижня
???? Довічне позбавлення волі – вирок мешканцю Запоріжжя за передачу інформації про українських військових, оборонні підприємства і наведення ракетних ударів по об’єктах інфраструктури.

#ПодіяТижня
???? Генеральний прокурор Андрій Костін під час робочої поїздки до США зустрівся з Генеральним прокурором Мерріком Гарландом і представниками Міністерства юстиції. Обговорили стратегічні пріоритети та нові напрями співпраці.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button