Події

2 млн грн шкоди потерпілим щомісяця – у Луцьку викрито шахрайський кол-центр …

2 млн грн шкоди потерпілим щомісяця – у Луцьку викрито шахрайський кол-центр

????За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури викрито групу осіб у Луцьку, які організували шахрайський кол-центр (ч. 4, 5 ст. 190 КК України).

????За даними слідства, учасники організованої групи телефонували громадянам різних країн, і називалися працівниками інвестиційної компанії. Шляхом обману і зловживання довірою вони схиляли співрозмовників до перерахування грошових коштів під приводом інвестування у криптовалюти, цінні папери та інші активи.

????За оперативною інформацією, розмір завданої потерпілим від шахрайства шкоди становив близько 2 млн гривень щомісяця.

????Під час обшуку в офісному приміщенні в Луцьку вилучено 25 комп’ютерів та 5 телефонів, які містять переписку з ошуканими іноземцями.

????Окрім того, правоохоронці виявили також чорнові записи, серед яких – сценарії розмов з майбутніми потерпілими, які ошуканці застосовували, щоб заволодіти чужими грішми.

????Під час обшуку в оселі двох керівників кол-центру вилучено чотири комп’ютери, банківські карти та договори.

????Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

????Досудове розслідування – ТУ ДБР у місті Львові за оперативного супроводу УСБУ у Волинській області, УСР ДСР Національної поліції України та ГУНП в області.

Back to top button