Події

175 курсантів Національної академії СБУ принесли присягу на вірність українськ…

175 курсантів Національної академії СБУ принесли присягу на вірність українському народові

Курсанти Національної академії Служби безпеки України склали Військову присягу на вірність українському народові.

Урочиста церемонія відбулася у Києві.

«Сьогодні СБУ разом із Силами оборони робить усе можливе, щоб швидше звільнити нашу землю! І ви теж будете наближати цей день. Але спочатку повинні навчитися професійно захищати свою країну від ворога. І в Академії ви точно отримаєте необхідні знання та професійні навики», – привітав курсантів заступник Голови Служби безпеки України Сергій Наумюк.

Він відзначив, що ці юнаки та дівчата подолали дуже високий конкурс при вступі в Академію. На курсі є діти, чиї батьки зараз захищають країну або загинули під час виконання службових обов’язків. Також серед курсантів – син Героя України, підполковника СБУ Василя Богача, який захищав Маріуполь до своєї загибелі на «Азовсталі».

За традицією новому курсу присвоєно ім’я Героя України. Цього разу – Олександра Вдовиченка, полковника Центру спецоперацій «А» СБУ. Він був керівником групи снайперів, які працювали на Донеччині, і навесні загинув під Бахмутом.

На церемонії присяги були присутні також рідні Олександра – мати, дружина та донька.

«Сьогодні лави Сил безпеки і оборони поповнили мотивовані хлопці та дівчата, які втілили свою мрію стати частиною Служби безпеки України. Ви свідомо обрали захист нашої держави своїм обов’язком. Вірю, що ви будете гідно служити і з честю нести ім’я нашого Героя», – зазначив ректор Національної академії СБУ Андрій Черняк.

Пам’ять усіх полеглих захисників України вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Заступник Голови СБУ побажав курсантам, щоб їхній шлях в Академії був наповнений особистими успіхами і привів до спільної великої Перемоги над ворогом.

Back to top button