Події

17 – 24 листопада: Підсумки тижня #Воєнні злочини Повідомлено про підозру кома…

17 – 24 листопада: Підсумки тижня

#Воєнні злочини
???? Повідомлено про підозру командиру десантно-штурмового батальйону армії рф, який брав участь в окупації Бучі та отримав звання «героя рф». За даними слідства, він віддавав накази вбивати цивільних.
⚖️ 52 депутатів держдуми рф визнано винними у посяганні на територіальну цілісність України: голосували за визнання псевдореспублік «лнр» та «днр».

#Колаборанти
⚖️ 15 років за ґратами проведе вінничанин, який збирав для фсб інформацію про військові об’єкти та допомагав готувати ракетні удари по обласному центру.
???? На Вінниччині затримали священика УПЦ (МП), який переховувався від слідства. Після переходу релігійних громад до Православної церви України колишній настоятель став активно пропагувати «русский мир» та отримав статус підозрюваного у запереченні збройної агресії рф.

#СтопКорупція
???? Шістьох керівників медзакладів Волині підозрюють у створенні системи «відкатів» на закупівлях медичного обладнання.
???? На Дніпропетровщині затримали ексголову Новомосковської райдержадміністрації та п’ятьох спільників. Їм повідомлено про підозру у захопленні 70 га земель вартістю понад 1 млрд грн.

#ОрганізованаЗлочинність
⚖️ На Буковині затримали членів злочинної групи, яка займалась переправленням ухилянтів за кордон, щомісяця заробляючи $100 000.
⚖️ В Одесі ліквідували шахрайський кол-центр. Видаючи себе за міжнародний інвестиційний холдинг, його учасники ошукували громадян України, ЄС, США, ОАЕ та інших країн.

#СправаТижня
???? До 15 років позбавлення волі засудили стрілка «народної міліції «лнр». Його визнано винним у державній зраді та участі в терористичній організації.

#ПодіяТижня
???? В Канаді пройшла міжнародна конференція високого рівня United for Justice: War Crimes against Ukrainian Children, присвячена поверненню додому дітей, депортованих росією.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button