Події

15 років ув’язнення за державну зраду – прокуратура відстояла в апеляційному су…

15 років ув’язнення за державну зраду – прокуратура відстояла в апеляційному суді вирок киянину, який здав ворогові позиції ЗСУ

???? За принципової позиції Київської міської прокуратури Київським апеляційним судом залишено в силі вирок Солом’янського районного суду міста Києва, яким громадянина України засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

????Прокурор у суді довів, що мешканець Києва після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну створив Телеграм-канал, у якому поширював текстові повідомлення та статті антиукраїнського характеру.

???? Серед користувачів були представники збройних сил країни-агресора.

???? У березні 2022 року обвинувачений розмістив у Телеграм-каналі інформацію про місце дислокації військової техніки та підрозділів Збройних Сил України на території міста Києва.

???? У подальшому ворогом з «Градів» та «Смерчів» було неодноразово здійснено обстріли цих підрозділів, внаслідок чого дві особи загинули та ще четверо отримали тілесні ушкодження.

???? Чоловіка затримали у березні 2022 року.

???? 6 лютого 2023 року Солом’янський районний суд міста Києва засудив його до 15 років ув’язнення.

???? Обвинувачений перебуває під вартою.

Back to top button