Події

15 років позбавлення волі за державну зраду – на Вінниччині засуджено навідницю…

15 років позбавлення волі за державну зраду – на Вінниччині засуджено навідницю з Торецька

????За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури суд визнав винною жительку Торецька Донецької області у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????Її засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що в середині 2022 року засуджена добровільно почала співпрацювати з окупантами. Вона приєдналася до групи агентів, сформованої представниками так званого «Горлівського міністерства державної безпеки днр».

????Метою цієї проросійської агентурної мережі був збір інформації розвідувального характеру для проведення підривної діяльності проти України.

????Проживаючи у Торецьку, поблизу якого проходить лінія бойового зіткнення, жінка збирала та передавала куратору актуальні відомості про переміщення та точне розташування підрозділів українських Сил оборони.

????Ідентифікаційні дані навідниця передавала текстовими і голосовими повідомленнями у месенжері Telegram. Надалі представники збройних сил держави-агресора використовували їх для коригування й нанесення вогневого ураження по підрозділам Збройних Сил України.

????Протиправну діяльність було задокументовано прокурорсько-слідчою групою. Жінку затримали співробітники СБУ за місцем проживання та доправили на Вінниччину.

????До вироку суду вона перебувала під вартою.

????Досудове розслідування ‒ Управління СБУ у Вінницькій області.

Back to top button