Події

​​13 загиблих і 6 поранених: правоохоронці ідентифікували російських військових, я…

​​13 загиблих і 6 поранених: правоохоронці ідентифікували російських військових, які розстріляли 10 цивільних автомобілів на Київщині

У березні окупанти на житомирській трасі (М06) облаштували бойову позицію та розстрілювали автомобілі з цивільними людьми, які намагалися врятуватися від війни.

Одними із перших на територію України з Білорусі зайшли дві батальйонні тактичні групи зі складу 5-ї окремої танкової бригади рф. Окупанти рухалися в напрямку Києва. 3 березня вони вийшли на житомирську трасу.

4 березня, загарбники розстріляли п’ять автомобілів. Тоді загинуло сім українців, ще четверо отримали вогнепальні поранення.

7 березня окупанти обстріляли колону з 14-15 транспортних засобів. Під вогнем опинилися перші три автомобілі.

Кадри розстрілу автомобіля, який їхав одним із перших в колоні, облетіли весь світ. У машині знаходилася сім’я із 7-річною дитиною, а також їхня сусідка. Мати дитини загинула відразу внаслідок обстрілу. Батько, намагаючись врятувати сина, вийшов із машини з піднятими руками. Його розстріляли російські військові на очах у хлопчика. Жінку з дитиною забрали окупанти. Вони були впевнені, що їх ведуть на розстріл, але в останній момент їх відпустили.

У ході досудового слідства встановлено, що російські військові – з 4 по 25 березня – розстріляли 10 транспортних засобів.

В кінці березня окупанти під тиском Збройних сил України почали відступати. Аби приховати розстріл мирних мешканців, загарбники спалили автомобілі та тіла людей, які там залишалися.

Back to top button