Події

12000 доларів США за зняття з військового обліку ‒ підозрюються інструктор управ…

12000 доларів США за зняття з військового обліку ‒ підозрюються інструктор управління Одеського РТЦК та СП і начальниця управління сільської ради
 
????За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру інструктору управління одного з відділів Одеського РТЦК та СП, а також начальниці управління сільської ради за фактами одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

????За даними слідства, у серпні 2023 року сержант, діючи за попередньою змовою із невстановленими наразі військовими посадовими особами РТЦК та СП, організував схему зняття з військового обліку громадян України призовного віку шляхом визнання їх непридатними до військової служби під час воєнного стану.

????З метою приховування своєї протиправної діяльності в ролі пособниці він залучив знайому йому начальницю управління сільської ради.

????Правоохоронці затримали інструктора в порядку ст. 208 КПК України після одержання 12000 доларів США неправомірної вигоди. Вони призначались за виготовлення документів щодо зняття військовозобов’язаного з військового обліку.

????Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

????Досліджується причетність інших військових посадових осіб Одеського РТЦК та СП до вчинення злочину.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – ДБР.

Back to top button