Події

​​10 тис доларів США за український паспорт – у Києві затримали організатора схеми…

​​10 тис доларів США за український паспорт – у Києві затримали організатора схеми та спільника

? За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито схему вимагання неправомірної вигоди з іноземних громадян за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

? За даними слідства, уродженець Дніпропетровської області, представляючись колишнім співробітником СБУ, за грошову винагороду обіцяв іноземним громадянам сприяти швидкому та безперешкодному отриманню ними українського громадянства.

? Він переконував своїх клієнтів, що має впливові зв’язки в Державній міграційній службі України та може вплинути на службових осіб відомства щодо прийняття ними позитивного рішення.

?Вартість таких «послуг» він оцінив у 10 тисяч доларів США.

? За таку суму чоловік пообіцяв громадянці РФ, яка має посвідку на постійне проживання в Україні, допомогу у набутті громадянства України та отриманні українського паспорта.

? За його словами, 7 тисяч доларів США призначалися службовим особам, а 3 тисячі доларів США – особисто йому.

? Організатора схеми разом зі спільником затримали на одній із столичних АЗС після отримання «завдатку» у сумі 3 тисячі доларів США.

? Під час затримання у них вилучили фейкове службове посвідчення СБУ, форменний одяг, зброю та наркотичні засоби.

? Наразі організатору схеми повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

? Досудове розслідування – СУ ГУ Нацполіції у м. Києві, оперативний супровід – УСР в м. Києві ДСР НП України та ГУ ВБ СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button