Події

Жінка намагалася передати в РФ персональні дані півтора мільйона українських виборців

Співробітники СБУ на Дніпропетровщині попередили спробу передачі персональних даних українських виборців до Російської Федерації, яку намагалась здійснити місцева мешканка, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу відомства.

Правоохоронці встановили, що мешканка Кам’янська Дніпропетровської області за допомогою спеціалізованих форумів та мережі Інтернет намагалась збути базу даних, яка налічувала особисту інформацію та контактні телефони півтора мільйона громадян України.

Серед “замовників” вказаного масиву даних правоохоронці виявили громадян Російської Федерації, ймовірно представників російських спецслужб, які мали на меті використати базу даних для здійснення “телефонного тероризму” напередодні та під час проведення виборів Президента України.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки, у ході яких вилучили комп’ютери та телефони, що використовувались у протиправній діяльності.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

 

 

 

 

 

Back to top button