Події

Заступника голови райцентру спіймали на хабарі прямо в приміщенні міськради

Військова прокуратура Центрального регіону затримала заступника Баранівського міського голови на Житомирщині при отриманні хабаря. Про це 1News повідомила прес-служба Військової прокуратури.

Зазначається, що заступник Баранівського міського голови впійманий «на гарячому» при отриманні 30 000 гривень хабаря. Посадовець був затриманий військовою прокуратурою Центрального регіону України під час одержання коштів прямо у приміщенні міськради.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в березні 2019 року заступник міського голови затребував у підприємця 30 000 гривень за вирішення питання передачі в оренду земельної ділянки на території району під розміщення торгівельної споруди.

13 червня під час зустрічі в приміщенні Баранівської міської ради Житомирської області хабарник отримав «винагороду», що задокументовано негласними слідчими діями.  Після цього посадовець був затриманий військовими прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві та співробітниками Управління захисту економіки Нацполіції в Житомирській області.

На даний час проводяться слідчі та процесуальні дії. Затриманому буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Back to top button