Події

Вищий антикорупційний суд арештував 674 мільйони гривень на рахунку в Держказначействі, призначених для відшкодування ПДВ

Підставою для рішення ВАКС стали докази, зібрані в межах розслідування детективів НАБУ, які засвідчили необґрунтованість підстав для отримання такого відшкодування з бюджету

За клопотанням Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Вищий антикорупційний суд наклав арешт на 674 млн грн на рахунку в Держказначействі, призначених для відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) задіяним у корупційній схемі компаніям.

Відповідну постанову ВАКС направив до Головного управління Державної казначейської служби України в Одеській області 1 березня, – інформує 1NEWS.

Підставою для рішення ВАКС стали докази, зібрані в межах розслідування детективів НАБУ, які засвідчили необґрунтованість підстав для отримання такого відшкодування з бюджету.

З-поміж іншого, йдеться про відсутність товарів на складах на відповідальному зберіганні та непридатність самих приміщень для такого зберігання.

Наголошується, що зазначені факти встановлено протягом грудня – лютого в результаті обшуків у 39 складських приміщеннях, здійснених НАБУ спільно з ГУ ДФС в Одеській області.

“Загалом йдеться про понад 20 компаній, керованих однією групою осіб, діяльність яких перебуває у фокусі уваги детективів НАБУ з серпня 2020 року”, – зазначили в НАБУ.

Зокрема, слідство встановило причетність цих компаній до корупційних схем із необґрунтованого отримання відшкодування ПДВ з держбюджету.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button