Події

​​Викрито експодатківців Дніпропетровщини, які викрали понад 150 млн грн в українс…

​​Викрито експодатківців Дніпропетровщини, які викрали понад 150 млн грн в українських підприємств на окупованих територіях

???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру трьом колишнім посадовцям ГУ ДПС в Дніпропетровській області та двом їхнім спільникам за фактами крадіжки та несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 362 КК України).

???? За даними слідства, підозрювані викрали реєстраційний ліміт податку на додану вартість суб’єктів господарювання, які знаходяться на тимчасово окупованій території України.

???? Для цього вони несанкціоновано втручалися в бази даних, які обробляються в електронних системах Державної податкової служби України.

???? Вони використовували підроблені офіційні документи, на підставі яких отримували кваліфіковані електронні підписи від імені посадовців юридичних осіб. У подальшому викрадені реєстраційні ліміти податку на додану вартість цих підприємств привласнювалися.

???? Натомість в системі Державної податкової служби України від імені цих суб’єктів господарювання здійснювалася реєстрація податкових накладних і проводилися безтоварні операції із рядом юридичних осіб.

???? Через такі дії підозрюваних українські підприємці втратили понад 150 млн грн.

???? Під час обшуків за місцями їх проживання і роботи правоохоронці виявили електронні носії інформації, що підтверджують протиправні дії з майном юридичних осіб, а також їх кваліфіковані електронні підписи, отримані на підставі підроблених документів та з використанням яких відбулося протиправне заволодіння майном.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент кібербезпеки СБУ та Департамент внутрішньої безпеки ДПС України.

Більше

Back to top button