Події

Викрито чергові схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних за кор…

Викрито чергові схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон

????За процесуального керівництва Спеціалізованих прокуратур у сфері оборони та Дніпропетровської обласної прокуратури викрито чергові схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон.

????За даними слідства, екскерівник відділу районного комісаріату Тернопільського обласного військкомату організував видачу довідки військово-лікарської комісії військовозобов’язаному про тимчасову непридатність до служби. Це дало йому підстави перетнути держкордон під час дії воєнного стану.

????Двоє львів’ян та військовослужбовиця за 5000 доларів США посприяли чоловіку, який хотів уникнути мобілізації і виїхати до Польщі, у виготовленні медичних документів для встановлення ІІІ групи інвалідності та подальшого зняття із військового обліку.

????Ще одну схему організував житель Закарпаття. Він забезпечував для чоловіків, що підлягають призову на військову службу, автомобільний «трансфер» до країн Євросоюзу. Для конспірації використовував транспортні засоби різних марок, а потенційних ухилянтів заселяв у помешканнях неподалік українсько-румунського кордону. Свої «послуги» оцінив у 6000 доларів США з людини.

????Також мешканець м. Кривого Рогу разом з іншими невстановленими особами організували схему переправлення чоловіків через держкордон.

????Вони надавали ухилянтам допомогу у виготовленні підроблених тимчасових посвідчень військовозобов’язаного та довідок військово-лікарської комісії, які засвідчували непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. Вартість «послуги» оцінювали у 9000 доларів США з людини.

????Правоохоронці викрили всіх організаторів схем під час отримання коштів від «клієнтів».

????Всім підозрюваним інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ст. 332 КК України). Наразі п’ятьом вже обрано запобіжні заходи.

????Заходи з викриття і досудові розслідування – слідчі Нацполіції за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ та регіональних управлінь СБУ.

Більше

Back to top button