Події

Викрито 17 учасників злочинної організації, яка збувала наркотики та психотроп…

Викрито 17 учасників злочинної організації, яка збувала наркотики та психотропи на Дніпропетровщині

????За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито злочинну організацію, яка протягом тривалого часу здійснювала незаконне виробництво та збут психотропних речовин та наркотичних засобів.

????Сімнадцяти особам повідомлено про підозру у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участі у ній, незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

????За даними слідства, житель Дніпропетровської області разом зі спільником організував наркобізнес. До цієї діяльності вони залучили ще 15 осіб.

????Учасники злочинної організації систематично купували та зберігали психотропні речовини і наркотичні засоби. В орендованих квартирах вони розфасовували виготовлені психотропи та наркотики і збували їх з «рук в руки» на території Нікопольського, Покровського районів Дніпропетровщини.

????Під час розслідування задокументували 18 фактів збуту.

????За результатами спецоперації у січні 2024 року правоохоронці затримали 17 осіб в порядку ст. 208 КПК України. Вони провели понад 80 одночасних обшуків за місцем проживання, транспортних засобах та місцях зберігання наркотиків, вилучено грошові кошти, мобільні телефони, наркотичні засоби, психотропні речовини, зброю, боєприпаси.

????Всім учасникам злочинної організації обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

????Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області.

Back to top button