Події

Викрито схему незаконної легалізації іноземців

Співробітники поліції Одеси викрили й затримали групу осіб, що організували схему незаконної легалізації іноземців на території України, інформує 1NEWS з посиланням на відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

“Трьох праворушників, що організували схему незаконної легалізації іноземців на території України, затримали працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ НП в Одеській області спільно з бійцями батальйону поліції особливого призначення та співробітниками прокуратури області. За свої послуги вони отримували від замовників від 5 до 10 тисяч доларів”, – зазначили в поліції.

Встановлено, що зловмисники підшукували жінок, які самостійно виховували дітей, пропонували за грошову винагороду внести зміни у свідоцтво про народження дітей, де визнати батьківство за іноземцями. Якщо матері погоджувались, вони передавали зловмисникам оригінали паспортів і свідоцтв про народження дітей. Внесені зміни надавали іноземцям право на подальшу легалізацію свого перебування в Україні.

Жінки за фіктивне «батьківство» отримували від зловмисників від 300 до 500 доларів, а деякі з них вступали у фіктивні шлюби з іноземцями для подальшої легалізації перебування на Україні.

Усього зафіксовано 9 фактів вчинення дій, пов’язаних з незаконною легалізацією іноземців на території держави. Проводиться перевірка на їх причетність до інших злочинів.

Досудове слідство розпочато за ознаками ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу  України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з подальшим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

 

Back to top button