Події

Викрито посадовців, які розкрадали зерно з держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України в рамках контррозвідувального захисту об’єктів критичної інфраструктури у сфері продовольчої безпеки викрили розкрадання зернових посадовцями одного із хлібозаготівельних державних підприємств Івано-Франківщини, інформує 1NEWS з посиланням на СБУ.

“Правоохоронці встановили, що згідно з документацією на підприємстві мало би зберігатися понад дві тисячі тонн зернових та більше тисячі тонн борошна, що належить ПАТ “Аграрний Фонд”. Проте в наявності у сховищах знаходилось лише тридцять п’ять з половиною тонн зерна та п’ятнадцять тонн борошна. Частина продукції входила до держрезерву країни і її нестача могла створити загрозу дефіциту зернових у випадку виникнення надзвичайних ситуацій”, – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, державні зернові та борошно були протиправно реалізовані керівництвом підприємства приватним структурам. Сума збитків завданих державі через незаконні розтрати становить п’ятнадцять мільйонів гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили в офісних приміщеннях підприємства фінансово-господарську документацію, зокрема матеріали щодо руху зерна, які підтверджують протиправну діяльність. Також у помешканнях фігурантів справи вилучено реєстраційні документи та печатки держустанови, які нібито вважалися втраченими.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин оборудки та притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до незаконних дій.

 

 

 

Back to top button