Події

В Україну ввозили російську сировину для виробництва контрафактного палива

Компоненти, необхідні для виготовлення пального, видавали за іншу хімічну продукцію, яка не потребує відповідного оподаткування

Прикордонники Східного регіонального управління цьогоріч викрили три масштабні схеми незаконних поставок з РФ сировини для виробництва контрафактного палива.

Про це інформує 1NEWS.

Оперативні співробітники Держприкордонслужби, спільно з іншими правоохоронними органами встановили, що учасники злочинних угруповань ввозили з РФ сировину за сірими схемами.

Компоненти, необхідні для виготовлення пального, видавали за іншу хімічну продукцію, яка не потребує відповідного оподаткування.

В Україні з ввезеної сировини виробляли пально-мастильний сурогат, підвищуючи його якісні характеристики хімічними присадками.

В подальшому вироблену продукцію реалізовували на роздрібних заправках на Харківщині, Чернігівщині та Донеччині як бензин А-95, А-92 та дизельне пальне.

Також прикордонники спільно з іншими правоохоронними органами припинили діяльність трьох підпільних нафтопереробних заводів, які працювали у Харківській області.

Загалом правоохоронці вилучили 1,3 тис. тонн пального та сировини, ввезеної за вказаними схемами.

Вилучене пальне та обладнання для його виробництва оцінюється у понад 80 млн гривень.

Джерело: Держприкордонслужба

Back to top button