Події

В Україну намагались нелегально ввезти цигарки з ОРДЛО та Придністров’я

Фальсифікат ділки переправляли через річку Сіверський Донець та зберігали в кількох схованках у лісосмузі

Служба безпеки України заблокувала кілька схем ввезення і збуту в Україні контрафактних підакцизних тютюнових товарів з ОРДЛО та невизнаного Придністров’я.

За даними досудового слідства, один із нелегальних каналів діяв на Луганщині, – повідомляє 1NEWS.

Троє місцевих мешканців налагодили поставки на мирну територію України контрафактних цигарок, виготовлених на виробничих потужностях так званої «ЛНР».

Фальсифікат ділки переправляли через річку Сіверський Донець та зберігали в кількох схованках у лісосмузі.

Збували підробку до мереж роздрібної торгівлі по всій країні.

Правоохоронці виявили організаторів оборудки неподалік Станиці Луганської під час чергового переправлення 14 коробок тютюнових виробів з ОРДЛО. Крім того, з двох «складів» було вилучено ще 36 коробок контрафакту на понад мільйон гривень.

Іншу схему оперативники спецслужби заблокували на Хмельниччині. Встановлено, що нелегальні поставки організували п’ятеро жителів Хмельницької, Одеської областей та столичного регіону.

Контрафакт вони переправляли до нашої країни через транспортну компанію під виглядом товарів широкого вжитку. Збували підробку оптовими партіями та реалізовували через мережі роздрібної торгівлі по всій Україні.

У межах раніше розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки на складських приміщеннях перевізника у Хмельницькому.

Під час слідчих дій вилучено партію контрафактної тютюнової продукції на понад 200 тисяч гривень.

Наразі за обома фактами тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставин оборудок та коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Джерело: СБУ

Back to top button