Події

В Україні за дві доби сталось два вибухи в будинках

Протягом доби, з 31 грудня по 1 січня у західному і хідному регіонах України сталися вибухи в двох будинках, внаслідок чого постраждали місцеві мешканці. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій і Нацполіції, пише 1news, посилаючись на 112ua.

Напередодні Нового року, 31 грудня, о 20:39 харківська обласна поліція отримала повідомлення від диспетчера Державної служби України з надзвичайних ситуацій про подію у приватному будинку у м.Богодухові Харківської області.

За попередніми даними, в домоволодінні стався вибух газового балона. Постраждали 70-річна жінка та її дочка 46 років. Їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Внаслідок інциденту було зруйновано прибудову до будинку.

Проводиться досудове розслідування за ч.1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Наступного дня, о 15:07 до Служби порятунку надійшла інформація про інцидент у селі Хриплин Івано-Франківського району. З’ясувалося, що в одному з житлових будинків стався вибух газоповітряної суміші, після чого загорілася покрівля, перекриття та стіна будівлі.

Вибух у селі Хриплин Івано-Франківського районуДСНС

Внаслідок події постраждав власник житла, 1962 р. н. Його каретою швидкої допомоги відвезли до лікарні.

Нагадаємо, 29 грудня минулого року в палаті реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні Івано-Франківської області стався вибух. Чотири людини загинули.

Крім того, у польському Каліші напередодні Нового року 25-річний українець отримав травми внаслідок вибуху петарди.

Back to top button