Події

В Україні викрили корупційну схему закупівлі книг

Правоохоронці встановили, що у даній схемі були задіяні службові особи Державного комітету телебачення і радіомовлення України та ряд видавництв

Працівники відділу протидії злочинам у бюджетній сфері Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України викрили корупційну «схему» одержання перемоги у тендерах на придбання україномовних книг. Книги закуповувались для поповнення фондів публічних бібліотек. Зловмисників також викрили у привласненні державних коштів, виділених на їх закупівлю.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що у даній схемі були задіяні службові особи Державного комітету телебачення і радіомовлення України та ряд видавництв.

Так, за перемогу у тендерах видавці надавали посадовими особам «відкати», а ті, в свою чергу, впливали на прийняття необхідних рішень. Таким чином переможці у публічних закупівлях заздалегідь були визначені.

У межах досудового розслідування правоохоронці задокументували факти систематичного надання начальнику структурного підрозділу Державного комітету телебачення і радіомовлення України неправомірної вигоди. За ці кошти посадовець допомагав комерційній структурі упродовж 2017 року отримувати перемогу під час проведення публічних закупівель.

Back to top button