Події

В Одеській області затримали шахрая із Харкова, який ошукав пенсіонерок (ВІДЕО)

У однієї жінки зловмисник видурив 9 000 доларів, а у іншої – 4500 доларів

Поліцейські Одещини затримали шахрая, який видурив у людей гроші нібито на порятунок родичів.

Встановлено, що зловмисники – це засуджені до позбавлення волі на тимчасово окупованій території та колишні в’язні, – інформує 1NEWS.

Одного з них правоохоронці затримали нещодавно, коли він оселився в Одесі.

Правопорушники, користуючись телефонними довідниками, дзвонили на стаціонарні та мобільні номери переважно літнім жінкам, представлялися лікарями або адвокатами і розповідали, що хтось із дітей або онуків адресата потрапив у ДТП.

Для того, щоб розпочати лікування родича чи «відмазати» його від кримінальної відповідальності, просили чималі гроші, по які згодом приходили самостійно або, якщо знаходилися у в’язниці, відсилали спільників на волі.

За такою схемою зловмисники ошукали щонайменше чотирьох літніх одеситок. Одного з правопорушників поліцейські затримали. Це судимий за шахрайства та пограбування 40-річний харків’янин, який розшукувався за аналогічні злочини правоохоронцями Миколаївської області.

За місцем тимчасового проживання чоловіка був проведений санкціонований обшук із вилученням речових доказів його злочинної діяльності.

У однієї жінки зловмисник видурив 9 000 доларів, а у іншої – 4500 доларів. За рядом інших двох епізодів повідомлення про підозри готуються.

Джерело: Нацполіція

Back to top button