Події

В Одесі високопосадовця ДСНС підозрюють у хабарництві

За різні суми він гарантував погодження та видачу дозвільних документів для потенційно небезпечних об’єктів з грубим порушенням вимог чинного законодавства у сфері протипожежної безпеки

Служба безпеки України підозрює заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області в одержанні хабарів.

Його дії можливо призвели до пожеж у місті з людськими жертвами, – повідомляє 1NEWS.

За попередніми даними слідства, полковник служби цивільного захисту систематично вимагав гроші від представників суб’єктів господарювання.

За різні суми він гарантував погодження та видачу дозвільних документів для потенційно небезпечних об’єктів з грубим порушенням вимог чинного законодавства у сфері протипожежної безпеки.

Під час його перебування у системі ДСНС регіону в Одесі сталося 4 пожежі, в яких загинуло 32 людини.

Співробітники спецслужби задокументували факт отримання посадовцем хабара від директора комерційної структури за видачу дозвільних документів без фактичного обстеження складського приміщення.

Правоохоронці затримали заступника начальника під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч гривень за видачу декларацій відповідності пожежній безпеці.

Джерело: СБУ

Back to top button