Події

В Одесі на хабарі в 25 тисяч доларів затримали прокурора

В Одесі 26 березня при отриманні хабара в розмірі 25 тисяч доларів був затриманий один з прокурорів. Про це повідомила прес-служба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполиции України, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

За даними видання “Известия” затриманим є прокурор Одеської місцевої прокуратури №1 Денис Толпиго, пише “Апостроф”.

Операція проводилася співробітниками Обласного управління спеціальних розслідувань та слідчими Державного бюро розслідувань при процесуальному керівництві генеральної інспекції Офісу генпрокурора.

Згідно з даними слідства, Толпиго вимагав гроші за перекваліфікацію кримінального провадження, а саме, зміна частини статті КК, що дозволило б підозрюваному отримати більш м’яке покарання.

Ніякої реакції від керівництва Обласної прокуратури на даний інцидент не було, головний прокурор області Максим Вихор ніяк не коментує затримання одного зі своїх підлеглих.

Видання зазначає, що раніше одеські громадські активісти і блогери не раз піднімали проблему корумпованості прокурорської вертикалі в регіоні. Зокрема, вказуючи на те, що хабарництво “кришує” саме начальник обласної прокуратури разом зі своєю командою.

Back to top button