Події

В Києві «замінували» декілька шкіл та суд: йде евакуація та перевірка

З Апеляційного суду Києва евакуювали працівників і відвідувачів через повідомлення про мінування. Також у вівторок, 18 січня, «замінували» школи в різних районах столиці, пише РБК-Україна з посиланням на Головне управління Національної поліції в Києві.

«Так, дійсно у нас з ранку є повідомлення про замінування ряду шкіл в різних районах міста Києва, а також є повідомлення про замінування одного з приміщень Апеляційного суду. В даний час ведеться перевірка. На щастя, поки поганих новин у нас немає, але перевірки ще тривають, тому що багато об’єктів і великий обсяг роботи», – розповіли в поліції.

При цьому уточнили, що інформація про «замінування» інших об’єктів інфраструктури в поліцію не надходила.

У свою чергу прес-служба Київського апеляційного суду вже заявила про припинення роботи.

«18 січня 2022 року надійшло повідомлення про замінування приміщення Київського апеляційного суду. Київський апеляційний суд змушений тимчасово припинити роботу з проведення правоохоронними органами необхідних дій. В даний час проводиться евакуація працівників і відвідувачів Київського апеляційного суду», – йдеться в повідомленні.

Також вибухівку шукають в Окружному адміністративному суді Києва.

У зв’язку із надходженням повідомлення про замінування одного із приміщень Окружного адміністративного суду міста Києва, що по вул. Болбочана, 8, ведуться заходи негайної евакуації працівників та відвідувачів суду”, – говориться у повідомленні прес-служби.

Зазначимо, 16 січня у Києві замінували кілька ТРЦ, відвідувачів та персонал евакуювали.

При цьому, 17 січня в Києві «мінували» три станції метро. На вхід і вихід були закриті станція «Театральна», «Дарниця» і «Позняки».

Зазначимо, що протягом останніх тижнів школи також «мінували» в Черкасах та Кривому Розі. Жодне з повідомлень на щастя не підтвердилось.

Back to top button