Події

Українського прикордонника звинувачують у контрабанді товарів з Придністров’я

Контрабанду намагалися перевезти через пункт пропуску, де призупинено сполучення через карантин

Інспектору відділу “Болган” Могилів-Подільського прикордонного загону повідомлено про підозру в хабарництві за контрабанду товарів з Молдови на 2 млн грн.

Про це повідомляє 1NEWS.

22 травня 2020 року прикордонник погодився отримати неправомірну вигоду від свого колеги за сприяння у незаконному переміщенні сторонніх осіб та товару через пункт пропуску “Грабарівка” із Республіки Молдова до України. Разом із іншим колегою, який також погодився на пропозицію, прикордонники забезпечили безперешкодне проходження державного кордону.

Зазначається, що прикордонники сприяли у переміщенні коробів з різними видами марок сигарет, курильної суміші та медпрепаратів російського виробництва. Контрабанду намагалися перевезти через пункт пропуску, де призупинено сполучення через карантин. 23 травня прикордонників затримали, а товар та автомобіль – вилучили. 12 та 19 червня до суду скеровані обвинувальні акти щодо двох інших інспекторів відділу прикордонної служби “Болган”.

“Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років”, – додали у ДБР.

Джерело: УНН
Back to top button