Події

Україна підписує угоду про вільну торгівлю з Туреччиною у той час, коли в країні повністю знищений вітчизняний виробник, – Симоненко – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Як зазначив екснардеп, держава взагалі не підтримує вітчизняного виробника


Фото з відкритих джерел

Україна підписує угоду про зону вільної торгівлі з Туреччиною у той час, коли в країні повністю знищений вітчизняний виробник. Про це в ефірі “Першого Незалежного” заявив народний депутат України II, VII скликання Петро Симоненко.

“Це ідіотизм цілковитий, зона вільної торгівлі, коли у нас український виробник знищений. Люди повинні розуміти, що таке зона вільної торгівлі – хто захотів сюди, той прийшов. А де держава? Держава повинна забезпечувати насамперед українця. Якщо, припустімо, фермер може десяток корів тримати, 20-30 поросят, це буде розвивати внутрішньою нашу переробку і так далі. Підтримайте їх”, – сказав Симоненко.

“А чого сьогодні ніхто не говорить в яку ціну у нас сало українське на ринках? Знищили великотоварне виробництво на селі. Я весь час наводжу цю цифру, як можна говорити про виробництво масла вершкового, молока, сиру, сиру твердого та іншої продукції, якщо у нас було 24 мільйони поголів’я крупнорогатої худоби, а сьогодні і 3 мільйонів немає”, – розповів екснардеп.

Нагадаємо, 3 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна і Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі. За його словами, підписання угоди дасть нові можливості для бізнесу, нові ринки, нові здобутки, прибутки і робочі місця, інвестиції, зростання ВВП, зростання добробуту двох держав і народів.

1News за темою: Зона вільної торгівлі з Туреччиною: Україна може програти, – Сонюк

Додамо, цього року Україна очікує підписання угод про вільну торгівлю ще з трьома країнами. Так, заплановано підписання угоди про зону вільної торгівлі з Тунісом, Канадою та Йорданією.


Джерело

Back to top button