Події

У Житомирській області чиновників звинувачують у привласненні 4 мільйонів гривень

Чиновники налагодили схему заволодіння бюджетними коштами, призначеними для компенсації за втрачене нерухоме майно у разі відселення або переселення з радіоактивно забруднених територій

У Житомирській області повідомлено про підозру трьом учасникам злочинного угруповання за фактами привласнення майна, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги та службового підроблення.

Про це інформує 1NEWS.

За даними слідства, начальник управління, начальник відділу однієї з районних державних адміністрацій області та місцевий суб’єкт оціночної діяльності налагодили схему заволодіння бюджетними коштами, призначеними для компенсації за втрачене нерухоме майно у разі відселення або переселення з радіоактивно забруднених територій.

Вони залучали жителів Коростенського району, реєстрували їх в напівзруйнованих та нежилих будівлях у забруднених радіацією селах.

Згодом їх будинки викуповувалися за рахунок бюджетних коштів за завищеною в декілька разів ціною.

У селах Сарновичі та Берестовець Коростеньского району напівзруйновані будинки були оцінені у понад 300 тис грн кожен, що еквівалентно вартості квартири в обласному центрі.

Учасники організованої групи вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та у 2017–2020 роках протиправно заволоділи бюджетними коштами, призначеними для компенсації за втрачені 12 об’єктів нерухомого майна у цих селах на загальну суму понад 4 млн грн.

Правоохоронцями проведено низку обшуків у фігурантів провадження, під час яких вилучено докази їхньої протиправної діяльності.

Джерело: Офіс генпрокурора

Back to top button