Події

У Збройних силах України зацькували військовослужбовця через його сексуальну орієнтацію

Командир батальйону заявив, що присутність ЛГБТ-людей в армії є неприйнятною, а кривдники взагалі не понесуть покарання

Солдат контрактної служби Збройних сил України став жертвою шантажу і погроз з боку співслужбовців через його сексуальну орієнтацію.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, – інформує 1News.

Денісова заявила, що попри те, що солдат написав рапорт, у якому повідомив про погрози та цькування, вказавши імена причетних, реагування з боку керівництва не відбулося.

Крім того, як вбачається з матеріалів ЗМІ, командир батальйону заявив, що присутність ЛГБТ-людей в армії є неприйнятною, а кривдники взагалі не понесуть покарання.

Омбудсмен додала, що заборона будь-яких форм дискримінації встановлена статтями 24 Основного Закону України, 7 Загальної декларації прав людини, 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і Протоколу № 12 до неї, а також статтею 6 Закону України “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”.

“Звертаюся до міністра оборони України з проханням взяти під особистий контроль питання щодо здійснення службового розслідування за вказаним інцидентом, в тому числі щодо дій командира батальйону, та вжиття заходів з метою недопущення дискримінації, зокрема за ознакою сексуальної орієнтації, в Збройних Силах України”, — додала Денісова.

Джерело: УНН

Back to top button