Події

У Збройних Силах України викрили колишнього бойовика “ДНР” (ВІДЕО)

На посаді стрільця у складі так званих «Спецназ ДНР» та «Батальон «Оплот» він виконував обов’язки патрульного, охороняв підконтрольні бойовикам об’єкти та місцевість

Контррозвідники Служби безпеки України виявили на Харківщині колишнього бойовика терористичної організації “ДНР”, який зараз є діючим військовослужбовцем українських Збройних Сил.

Під час слідства встановлено, що мешканець Харківської області у липні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», – інформує 1NEWS.

На посаді стрільця у складі так званих «Спецназ ДНР» та «Батальон «Оплот» він виконував обов’язки патрульного, охороняв підконтрольні бойовикам об’єкти та місцевість.

За це харків’янин отримував щомісяця гроші в еквіваленті близько 5 тисяч гривень.

У жовтні 2014 року бойовик за власною ініціативою вирішив припинити співробітництво з терористами та повернувся на Харківщину. Згодом він вступив до лав Збройних Сил України.

Наразі слідчі Управління СБ України в Харківській області повідомили колишньому бойовику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника відбувалося під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Джерело: СБУ

Back to top button