Події

У Запоріжжі та Ужгороді викрили інспекторів ДСНС на хабарі

Встановлюється причетність інших посадових осіб служби до корупційних правопорушень

Слідчі ДБР, розташованого у місті Мелітополі, затримали інспектора головного управління ДСНС в Запорізькій області за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч гривень.

Про це повідомляє 1NEWS.

Слідчі ДБР викрили злочинну схему вимагання посадовцями управління Державної служби з надзвичайних ситуацій коштів у підприємців. Під час проведення перевірок забезпечення пожежної безпеки інспектори ДСНС залякували їх значними штрафами, припиненням роботи та іншими наслідками нібито виявлених порушень.

Після чого пропонували закрити очі на недоліки в обмін на неправомірну вигоду. Щоб уникнути викриття, посадовці пропонували суб’єктам господарювання перерахувати кошти на рахунок підконтрольного їм підприємства за нібито поставлений товар чи надані послуги.

Зазначається, 5 березня 2020 року слідчі ДБР затримали інспектора ГУ ДСНС в Запорізькій області, який за 15 тисяч гривень пообіцяв не зазначати у акті перевірки нібито виявлені ним значні порушення законодавства. Посадовця затримано на робочому місці одразу після перерахування коштів на вказаний ним рахунок підприємства. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Крім того, співробітники СБУ викрили керівника одного із підрозділів Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Закарпатської області в систематичному отриманні неправомірної вигоди.

“За попередньою версією слідства, начальник аварійно-рятувального загону вимагав від громадян хабарі за сприяння у працевлаштуванні до підпорядкованого йому підрозділу. Зокрема, за посаду сапера зловмисник хотів отримати 3 тисячі доларів”, – сказано у повідомленні.

Правоохоронці затримали начальника в Ужгороді на робочому місці, відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання першої частини хабара у розмірі 300 доларів.

Джерело: УНН

Back to top button