Події

У Вінницькій області викрили шахрая, який перебував у в’язниці – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Національна поліція

Чоловік представлявся працівником служби безпеки банку

У Вінницькій області викрили засудженого, який під виглядом працівника банку привласнював гроші українців. Про це повідомляє Національна поліція України.

Шахрайську схему організував 30-річний  зловмисник, який перебував у Крижопільському виправному центрі. Він відбуває покарання за вчинення шахрайства. Він представся працівником служби безпеки банку та отримував інформацію, завдяки якій потім він здійснював транзакції – реквізити карток, номер та код авторизації, які він використовував для доступу до онлайн-банкінгу громадян.

“Надалі гроші потерпілих переводив на свій мобільний номер чи електронний гаманець, за допомогою програми, встановленої  на його мобільному телефоні. Після чого гроші перераховував на банківські картки. Поліцейські провели обшук за місцем відбування покарання зловмисника та вилучили телефони, гроші, банківські картки, ноутбук, sim-картки, мобільні термінали та інші речові докази його причетності до злочинної діяльності”, – йдеться у повідомленні.


Національна поліція

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею “Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки”. Зловмиснику загрожує до восьми років за ґратами.

1News за темою: Виманювали дані банківських карток: В Україні ліквідували мережу шахрайських call-центрів


Джерело

Back to top button