Події

У Вінниці від ускладнення після кору помер студент-медик

У суботу, 9 лютого, внаслідок ускладнень від кору помер студент Вінницького національного медичного університету Сергій Бутенко. Про це повідомляється на сторінці студентської ради Вінницької області в Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

Бутенко помер унаслідок корової пневмонії – ускладнення після перенесеного захворювання.

“Ми щиро співчуваємо родині померлого. Нехай його душа спочиває з миром. Закликаємо кожного з Вас до вакцинації, адже ця страшна недуга може застати кого завгодно!” – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що внаслідок ускладнень, зумовлених захворюванням на кір, в Україні з початку 2019 року померли 7 осіб. Раніше у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що в січні на кір захворіли понад 15 тисяч українців. Також стало відомо, що в Україні не оголошуватимуть епідемію кору.

Кір – інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Захворювання може призвести до тяжких ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку – енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та навіть смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненню та смерті від цієї хвороби – вакцинація. Діти та дорослі, які не отримали профілактичних щеплень, перебувають у зоні ризику.

Back to top button