Події

У столиці правоохоронці викрили мережу ботоферм

Столичні правоохоронці заблокували діяльність міжрегіональної мережі так званих ботоферм, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

“У ході розслідування кримінального провадження правоохоронці встановили, що на території Києва та Запорізької області розгорнуто мережу «ботоферм» потужністю приблизно в 3,5 тисячі ботів”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, організатори за допомогою відповідного телекомунікаційного обладнання та спеціалізованого програмного забезпечення, керували обліковими записами у соціальних мережах, електронними поштовими скриньками та електронними гаманцями з використанням фейкових персональних даних.

Для реєстрації акаунтів, окрім українських, також використовувались іноземні SIM-картки операторів зв’язку.

Вказані послуги надавалися в інтересах третіх осіб з метою інспірування соціальних конфліктів, поширення неправдивої інформації щодо політичних конкурентів замовників, підбурювання до протестів тощо.

У межах кримінального провадження проведено одночасні обшуки за адресами розташування спеціального обладнання, під час яких вилучено технічне забезпечення, понад 6000 сім-карток та інші речові докази.

Слідчі дії тривають. Встановлюються особи, причетні до організації діяльності «ботоферм».

 

 

Back to top button