Події

У Росії оголосили вироки двом кримським татарам – 1News


Фото з відкритих джерел

Їх звинувачують в участі у діяльності організації “Хізб ут-Тахрір”

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вироки двом громадянам України. Кримських татар Зекірʼю Муратова та Вадима Бектемирова засудили до 11 років вʼязниці через участь у діяльності організації “Хізб ут-Тахрір”, яка визнана в Росії “терористичною”. Про це повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова в Facebook.

Зазначається, шо 64-річного Зекірʼю Муратова засудили до 11 з половиною років позбавлення волі. Він має інвалідність третьої групи, низку захворювань опорно-рухового апарату, а також хронічні гіпертонію та стенокардія. Вадиму Бектемирову призначили 11 років колонії суворого режиму.

Упродовж перших трьох років обоє чоловіків перебуватимуть у тюрмі, а після відбування незаконного покарання будуть обмежені у свободі пересування та вільному виборі місця. Денісова назвала їх політичними в’язнями Кремля.

При цьому під час оголошення вироків Бектемирову та Муратову біля незаконного “Кримського гарнізонного військового суду” були затримані троє цивільних журналістів: Амар Абдулгазієв, Рустем Усеїнов та Алі Сулейманов.

1News за темою: Закон про захист політв’язнів прийнято в цілому: Що ним передбачається

Раніше повідомлялося, що в тимчасово окупованому Криму ФСБ РФ затримала чотирьох кримських татар після обшуків у їхніх будинках. Причини для обшуків чи затримання силовики не вказали.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button