Події

У Рівненській області затримали працівницю банку за крадіжку 800 тисяч гривень

Використовуючи свій логін та пароль, зловмисниця з метою привласнення чужого майна, без відома клієнтів банку, змінювала інформацію, що обробляється у автоматизованій банківській системі

Співробітники кіберполіції в Рівненській області спільно із слідчим управлінням поліції Рівненщини, під процесуальним керівництвом прокуратури області, а також за сприянням служби безпеки одного із банків, викрили 37-річну місцеву мешканку у привласненні грошей громадян.

Про це повідомляє 1NEWS.

Кіберполіція встановила, що жінка була працівником фінансової установи та протягом 2017 – 2018 років привласнювала грошові кошти клієнтів. Фігурантка займала посаду провідного економіста у відділені банку та мала  доступ до автоматизованої банківської системи.

Використовуючи свій логін та пароль, зловмисниця з метою привласнення чужого майна, без відома клієнтів банку, змінювала інформацію, що обробляється у автоматизованій банківській системі.

В результаті чого, працівниця створювала офіційні електронні банківські документи, а саме платіжні доручення та проводила фіктивні операції. Таким чином їй вдалося заволодіти грошовими коштами на загальну суму близько 800 тисяч гривень.

Джерело: Нацполіція

Back to top button