Події

У Рівненській області сімейний лікар збував фейкові COVID-сертифікати – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Національна поліція

За паперовий варіант міжнародного свідоцтва про щеплення проти коронавірусу лікар просив 1500 грн

У Рівненській області затримали лікаря, який виготовляв та збував фейкові COVID-сертифікати. 29-річному чоловіку повідомили про підозру. Про це повідомляє Національна поліція. 

“За оперативного супроводу працівників УСБУ в Рівненській області, відділу протидії кіберзлочинам у Рівненській області, процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури поліцейські провели обшук у кабінеті лікаря. За його результатами вилучили фальсифіковане міжнародне свідоцтво про вакцинацію, мічені гривневі купюри, ноутбук та інші речові докази, які мають суттєве значення у справі”, – йдеться у повідомленні. 

За паперовий варіант міжнародного свідоцтва про щеплення проти коронавірусу лікар просив 1500 грн. Він вносив завідомо неправдиві відомості до електронної системи охорони здоров’я.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею “Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів” та “Прийняття неправомірної вигоди”. 


Національна поліція

1News за темою: Головлікаря лікарні в Києві підозрюють у підробці COVID-сертифікатів

Раніше повідомлялося, що в Києві правоохоронці викрили групу медиків, які продавали підроблені COVID-сертифікати. За даними слідства, лікарі та працівники однієї із лікарень міста Києва організували протиправну схему підроблення міжнародних свідоцтв про вакцинацію. Послуги коштували від 4 до 6 тисяч грн. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button