Події

У Рівненській області пенсіонерку ошукали на 140 тис. грн – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Національна поліція

Жінка віддала зловмисникам 30 тис. грн та 4 тис. доларів

У Рівненській області зловмисники ошукали пенсіонерку на 140 тис. грн. Один зі зловмисників представився правоохоронцем. Про це повідомляє Національна поліція. 

87-річній жінці зателефонував невідомий чоловік та заявив, що її невістка потрапила у ДТП, у неї нібито складні переломи ніг і вона потребує термінового дороговартісного лікування. 

“Після цього, аби забрати кошти, до будинку зайшов чоловік та представився працівником правоохоронних органів. Жінка віддала зловмиснику свої заощадження – 30 тисяч гривень та 4 тисячі доларів. Той перерахував гроші та сказав, аби вона писала заяву на ім’я головного лікаря, щоб “потерпілу” швидше прооперували. Коли жінка віддала “клопотання”, аферист зник”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці швидко встановили місцезнаходження зловмисників. Їх затримали, коли ті їхали на таксі за межі Рівного. Шахраями виявилися 37-річні місцеві жителі. 

У зловмисників виявили та вилучили гроші. Вони не встигли їх витратити на власні потреби. У одного з аферистів виявили наркотики. 


Національна поліція

Правоохоронці повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні крадіжки, поєднаної із проникненням у житло. Чоловіку, у якого виявили наркотики повідомили про підозру у зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. 

Затримані заперечують свою причетність до злочину. 

1News за темою: Виманювали дані банківських карток: В Україні ліквідували мережу шахрайських call-центрів


Нагадаємо, з Німеччини в Україну екстрадували підозрюваного в шахрайстві. Він виманив у п’ятьох українців 6 млн грн. 


Джерело

Back to top button