Події

У Миколаєві побились депутати, зоозахисники та комунальники

Сутичка виникла через безпритульних собак

У Миколаєві співробітники комунального підприємства Центр захисту тварин умертвили кілька десятків безпритульних собак і цуценят, в зв’язку з чим між зоозахисниками і комунальниками відбулися зіткнення.

Про це повідомляє 1NEWS.

За інформацією депутата Миколаївської міської ради Лариси Веселівської, вночі була проведена евтаназія 100 дорослих собак і 50 цуценят. Зоозахисники кажуть про знищення 135 собак – 100 дорослих особин і 35 цуценят.

У Центрі захисту тварин заявили, що рішення про усипляння бездомних собак було прийнято на підставі висновків про їхню агресивність або невиліковні хвороби. При цьому, за даними Центру, було вбито 70 тварин.

“Підприємство не може прийняти рішення і взяти на себе відповідальність за випуск агресивних або хворих тварин на вулиці міста, як і не може роками їх утримувати за рахунок бюджетних коштів”, – заявили в Центрі.

 

У зв’язку з вбивством безпритульних тварин біля Центру захисту тварин сталася бійка між депутатами міськради і зоозахисниками з одного боку та працівниками Центру – з іншого. В результаті деякі активісти отримали легкі тілесні ушкодження, а одного з працівників Центру облили зеленкою.

Активісти вимагали пропустити їх на територію Центру, однак охорона і працівники центру закрили ворота. За словами зоозахисників, трупів тварин на території Центру вже немає – їх або кудись вивезли, або спалили. Яким чином було вбито тварини – невідомо.

Джерело: Новини N

Back to top button