Події

У мешканця Донеччини вилучили кілька видів боєприпасів

В рамках перевірки оперативної інформації щодо наявності на території с.Клинове небезпечних предметів та особи, що може бути їх власником, співробітники Бахмутського відділу поліції оглянули помешкання місцевого мешканця та територію, наближену до будинку. Про це пише 1NEWS, посилаючись на сайт Національної поліції.

3 гранати РГД-5, 2 Ф-1, а також набої калібром 7,62 мм зловмисник закопав недалеко від дому. В такий спосіб він сподівався уникнути кримінальної відповідальності.

Чоловік розповів, що все це знайшов на околицях населеного пункту та зберігав «на пам’ять» про війну.

Наразі відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують, що в регіоні тривають спецзаходи, спрямовані на попередження витоку предметів війни із зони бойових дій та вчинення за їх допомогою злочинів. Громадянам, у яких вони вилучаються примусово, загрожує до 7 років позбавлення волі.

Шанс уникнути покарання отримують ті, хто добровільно роззброїться та здасть зброю чи боєприпаси до територіальних підрозділів поліції або до органів дозвільної системи.

Повідомити про те, що особи незаконно володіють небезпечними предметами, можна за телефоном 102.

Back to top button